Projekt "Owoce i warzywa w szkole"

Głównym celem realizowanego przez nas programu "Owoce i warzywa w szkole" jest trwała zmiana nawyków żywieniowych dzieci poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw w ich codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez różne działania o charakterze edukacyjnym. Dzieciom uczestniczącym w programie udostępnia się 2 lub 3 razy w tygodniu świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia) oraz soki. Dzieci otrzymują jabłka, gruszki, truskawki, borówki amerykańskie, marchewkę, słodką paprykę, rzodkiewki, pomidorki, kalarepę oraz soki owocowe i warzywne. Każde dziecko uczestniczące w programie otrzymuje jednorazowo porcję składającą się z jednego produktu owocowego i jednego produktu warzywnego.

Szkoła Podstawowa im. gen. Władysława Sikorskiego Nr 4 w Świdniku

copyright Beata Zarosińska